Øverst tv. slethvar på kiloet fanget på forsøgstur efter hvarrer 15. april 2008 af Carsten Berg. Til højre Armin Felice med Pighvar på 2 kg. fanget på pirk d. 9. august 1995. Nederst pighvar 2,2 kg. fanget 5. november 2011 af Kurt Due Jørgensen som bifangst på børsteorm .
Hvarrer er udprægede rovfisk med småfisk som kutlinger og tobis som hovedret. Tobis er kun fremme ved strømskifte, hvor de kommer frem af sandet og træffes i store stimer. Derfor er hvarrer også mest aktive ved strømskifte. De fleste fanges på stenet sandbund på lave vanddybder, men enkelte store hvarrer ses også som bifangster på dybt vand. Den største, jeg har hørt om, blev taget fra brohovedet på ydermolen på Onsevig Havn, hvor den bed på et hornfiskeblink.
Der er mange pighvar i området, men de lader sig ikke bare lige lokke på en krog. Nu er der ingen erhvervsfiskere tilbage i Onsevig, men de sidste aktive gjorde gode fangster i området ud for Onsevig. Nu må der gå nogle velvoksne pensionist-hvarrer og vente på en krog!
På Hanne arrangeres der ikke særlige ture efter pighvar, da de typiske dagsfangster på målrettede hvar-ture kun ligger på 2 – 3 stykker, og det synes jeg er for lidt til 12 mand på 7 timer. På en almindelig fladfisketur kan man være heldig at lande pighvarre også, hvis man er på det rigtige sted på den tid af dagen, hvor strømforholdene passer.
Danmarksrekorder: Pighvar: 11,2 kg. Øresund 1999
Slethvar: 6,03 kg. Øresund 2006