Stortorsk på 27,1 kg

27,1 kg

Den største torsk fanget fra et godkendt lystfiskerskib i Langelandsbæltet blev fanget af Jakob Zott 6. juli 1994. Han var slet ikke lystfisker, men var som nabo til gruppens leder blot taget med for selskabs skyld, da en fra den tyske gruppe meldte afbud. I første stop, da pirkene blev ringet ned, fik Jakob et kæmpehug…. og knækkede stangen, derefter knækkede linen. Næste stop over samme plet fik han endnu et stort hug… og hjulet brød sammen, hvorefter linen knækkede. Tredie gang lånte han grej af skipper, og også denne gang kom der et kæmpehug. Denne gang holdt grejet, og med råd om at tage den med ro, fik Jakob sit livs første fisk til overfladen… 27,1 kg!

Fisken skulle selvfølgelig fotograferes, men det mente Jakob ikke var nødvendigt. Det var jo bare en torsk. Men billederne blev taget, og næste dag havde fiskekammeraterne forklaret ham, at sådan en fisk kunne det gå mange år mellem,  man fangede.

Nu var Jakob blevet torskefisker, og næste år kom han igen med holdet på fisketur. Han forklarede de andre, hvordan de skulle fiske, …. og han fangede kun småfisk. Jeg har ikke set ham siden.

Danmarksrekorden er på 36,2 kg og fra Det Gule Rev 2014.